2018-06-01T18:21:59+02:00

Project Description

2 dagars kurs på Orust med Tradical® hampakalk
11-12 augusti 2018   bara 12 platser kvar …
Boka din plats nu !

Kursen ger en introduktion med både teori och praktik om att bygga med hampakalk, även känd som hampabetong, inklusive hur man använder den vid renovering av gamla byggnader.

Vem riktar sig kursen till?

Kursen är öppen för alla som är 16 år eller äldre. Det är lämpligt för alla som är intresserade av att lära sig om konstruktion med hampakalk, oavsett om de planerar sitt eget projekt, är arkitekt, entreprenör eller bara vill få praktisk erfarenhet av olika sätt att använda materialet. Ingen förkunskaper krävs, så kursen är lämplig för både nybörjare och byggare.

Inlärningsmetoder och resultat

Kursen sprids över två dagar med en blandning av praktiska och teori sessioner, vilket återspeglar det faktum att byggare behöver ha en ordentlig förståelse av materialet samt goda praktiska färdigheter för att kunna använda hampakalk framgångsrikt. Det kommer att finnas tid för frågor i slutet av dagen, men de är alltid välkomna när vi går vidare. All utrustning tillhandahålls för praktiska sessioner. Kursdeltagare som slutför hela kursen kommer att få ett certifikat som skickas via e-post efter kursen.

Lärandemål

Efter kursens slut kommer deltagarna att:

  1. Ha lärt sig lite om hampakalk byggindustrin i världen idag.

  2. Ha en grundläggande förståelse för de viktigaste teoretiska och praktiska frågorna som ska beaktas när man bygger med hampakalk, både i nybyggnation och restaurering.

  3. Känna till problemen som berörs när man väljer ett hampakalk bindemedel

  4. Ha en god förståelse för den grundläggande metoden för att bygga med hampakalk och  fått praktisk erfarenhet av:

  • Bygga en del av en nybyggd hampakalk vägg.

  • Applicera en puts på hampakalkenväggen.

  • Isolerande med hampakalk i ett renoveringsobjekt.

Kursansvarig

Kursen kommer att ledas av Jérémie Vaissière, som driver Pieds nus habitat, ett franskt företag som specialiserat sig på användning av hampakalk som byggmaterial. Jérémie har byggt med hampakalk sedan 2011 och ger rådgivning och utbildning till andra byggare och arkitekter. Jérémie är utbildad Tradical instruktör.

Plats:

Orust, Bohuslän.

Avgift ör två-dagars kurs:

5000kr inklusive boende eller 4500kr med eget boende. ( priserna är inkl. moms.)

Avgiften inkluderar undervisning, kursmaterial och två luncher.

Leave A Comment