2019-11-21T04:37:00+01:00

House of Hemp specialiserar sig på att sälja hampakalk som isolering till alla sorters byggnader. Detta naturmaterial passar perfekt i både nybyggen och för renovering av gamla och historiska byggnader.

House of Hemp och dess samarbetspartners erbjuder ett utbud av tjänster som passar dina behov, oavsett om du vill bygga ett nytt hälsosamt och miljövänlig hus eller renovera en befintlig byggnad. Vi har en passion för hållbart bygge och  renovering, och vill vara en drivkraft för att få byggbranschen till att övergå till hälsosamma, miljövänliga och hållbara material.

Peter Holmdahl har i många år jobbat inom hållbar utveckling och har tidigare jobbat med att exportera svensk miljöteknik till USA. Där ansvarade han bland annat för ett projekt för att främja svensk miljöteknik i USA, i samarbete med Tillväxtverket och den svenska ambassaden i Washington DC.

Ingrid Holmdahl har entreprenörskap i blodet. Hon var med och startade upp Lilla Bommens båthamn i Göteborg och har i 30 års tid drivit en småbåtshamn i Bohuslän. Under 90-talet var hon tidigt ute inom IT-branschen, där hon jobbade med att sälja dataprogram till flygplatser.

Intresset för hampa uppstod 2013 när en åker på familjegården behövdes saneras och Ingrid fick tipset att odla hampa för att sanera jorden. Senare under året började vi lära oss om vilka unika egenskaper hampakalk har som isoleringsmaterial, när vi besökte en årlig hampakonferens Tyskland. Det var också här vi upptäckte BCB Tradical, som sedan 90-talet har jobbat med och utvecklat hampakalkprodukter för både renovering och nybyggen.