Hampa-kalk intar VÄSTRA NORDSTAN

Hampa-kalk intar VÄSTRA NORDSTAN

Loading...

House of Hemp har ställt ut på Västra Nordstan Revival och besökare har fått prova på att bygga en vägg av hampa-kalk. Alla var mycket imponerade av detta naturmaterial, som agerar som en naturlig fuktbarriär och är mögel-motståndig och brandbeständig.

Detta är första året som Higab har anordnat dessa temadagar I Kronhuset och med tanke på detta och det strålande vackra vädret så var det inte stor publik som hittade hit, men de som kom var desstu mer entusiastiska och många av oss hantverkare inom hållbart byggande hittade utmärkta sammarbetsmöjligheter.

Ett stort tack till Frida och Jimmy från Dead tree group som organiserade hela eventet på Kronhuset och vi ser redan fram emot nästa år.

Hampa-kalk fungerar utmärkt I combination med de vackra stolpverk från Stolpverk Norden.

Danske timmermannen Ulrik Hjort Lassen höll en uppskattad föreläsning om dessa.

Och tapetsera hampa-kalk väggar med handgjorda tapeter från Lim och Handtryck går utmärkt, då tapeterna är baserade på cellulosa.

Och vem vill inte ha en värmande kakelugn I sitt energisnåla hampa-kalk hus? Det bör räcka med en för hela huset!

ReCreate Design Co klargjorde hur viktig återanvändning är för vår cirkulär hållbara ekonomi med en utmärkt presentation av sitt arbete.

Tack också GrimArt, Lerverk, Wibo’s Färg Linolja, Repslagarmuseet, Husögat, Möbelbruket, Higab, Högfurans Bygg, Hållbara hem för intressanta föredrag och trevligt nätverks-minglande .

Vi kommer igen nästa år!

2019-11-21T11:50:15+01:00